Go kano-geocaching

Go Kano-geocaching, een leuk uitje! Een mooie tocht door het mooie Noord Limburgse land met de activiteit kanoën en Geocaching. Geocaching is met behulp van een GPS op zoek naar een “schat”. Het is een leuke, spannende bezigheid in de natuur. U maakt met behulp van een GPS een schitterende wandeling. De route volgt u door middel van uit te voeren opdrachten en u wordt geleidt door de GPS.

Erop uit te voet en al peddelend in de kano

Als u de opdracht juist uitvoert wordt de schat gevonden en mag u deze houden! Zo kunt u genieten van de mooie omgeving wat Noord Limburg te bieden heeft. Zo ervaart u de natuur niet alleen vanuit het water maar ook wandelend op een leuke manier.

Go kano-geocaching is lekker een dagje vertoeven in de natuur! U wordt hartelijk ontvangen in Wanssum.

We beginnen de dag met een mooie geocache, na de uitleg over de GPS gaat u op pad. ( Vergeet niet om iets te drinken mee te nemen voor onderweg)
In Tienray aangekomen gaat u genieten van een heerlijke picknick*.
Na een korte instructie laten we de 3 persoons Canadese kano’s in de Groote Molenbeek. Vanuit Tienray(Gemeente Horst aan de Maas) vertrekken we met de kano naar Meerlo om al peddelt te eindigen net voor Wanssum(Gemeente Venray). De afstand die hierbij wordt afgelegd is 6 km. Afhankelijk van de stroomsnelheid van de beek duurt deze tocht ongeveer 1,5 uur.
Bij terugkomst eindigt het activiteiten programma.

Wandelen, peddelen en gezellig kwebbelen

*Lunchpakketje bestaande uit:
Papieren tasje gevuld met 2 luxe broodjes vlees/kaas/brie/ei&tomaat, gekookt eitje, blikje Jus ‘d orange/chocomel en een appel of peer.

 Prijs informatie

  • Vanaf 10 personen
  • € 32,50 per persoon

  • Programma
  • 10.45 Ontvangst Wanssum
  • 10.45 – 12.30 Geocache
  • 12.30 – 13.00 Lunch “outdoors”
  • 13.00 – 15.00 Kanovaren
  • 15.30 Einde programma

  •  Denk aan kleding advies
  • Parkeerplaats sportpark Wanssum

Opmerkingen

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma en kinderen t/m 12 jaar stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwemvest aan te vragen.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij per kano een spatwaterdichte ton. Voor brildragers hebben we een stukje touw, om deze aan het zwemvest te knopen.

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- euro in rekening gebracht.

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee. Denk aan goede wandelschoenen voor de wandeling.

Vervoer:
U begint en eindigt op dezelfde locatie in Wanssum.

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.