Kanovaren

Met het kanovaren van 360 adventures heb je een toffe invulling voor het schoolprogramma! Vul de introweek of afsluiting van het schooljaar lekker buiten en sportief in met een van de activiteiten van 360adventures. Kanovaren op de Groote Molenbeek is een avontuur op zich. Met de vele bochten en stroomversnellingen een fantastische ervaring. In 1,5 a 2,5 uur vaar je van Tienray naar Wanssum over een beek met een aantal stroomversnellingen. Deze maken de tocht net wat spannender.
Voordat iedereen in de kano stapt krijgt men eenprofessionele uitleg waarbij de basis technieken uitgelegd worden.

Kanovaren met je klasgenoten!

Programma van 1,5 a 2,5 uur bestaande uit:

Kanovaren vanaf Tienray naar Wanssum 6 km.

Kies dan voor de combinatie met een hike(gratis), waarbij je begint met een mooie hike en daarna gaat kanovaren.

Er zijn minimaal 2 volwassen begeleiders nodig per groep, 1 voorop en 1 achteraan de kanotocht.
Houdt er rekening mee dat kinderen nat kunnen worden en zorg daarom voor een reserve setje kleding. Deze kunnen vanaf de opstapplaats in onze bus mee naar de eindlocatie.
Het arrangement kanovaren voor scholen is alleen geldig op schooldagen en niet in vakanties.

 Prijs informatie

  • Vanaf 20 persoon
  • € 12,50 p.p. (ma-vrij)

  • Programma
  • 10.00 of 13.00 Ontvangst in Tienray
  • 10.00 – 12.30 Kanovaren ochtend programma
  • 13.00 – 15.30 Kanovaren middag programma

  •  Denk aan kleding advies
  • Startpunt Reijnbroeckerweg Tienray

Opmerkingen

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwemvest aan te vragen.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij per kano een spatwaterdichte ton. Voor brildragers hebben we een stukje touw, om deze aan het zwemvest te knopen.

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- euro in rekening gebracht.
Bij het onderweg achter laten van een kano wordt € 150,- in rekening gebracht voor het door ons te laten repatriëren van die kano.

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee.

Vervoer:
De tocht begint in Tienray. Hier wordt je afgezet en in Wanssum weer opgehaald(eigen vervoer). Of je arriveert met de fiets in Tienray, deze wordt naar Wanssum gebracht(op basis van beschikbaarheid en vervoer van fietsen op eigen risico).

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.