Kanovaren

Kanoverhuur voor jong en oud bij 360Adventures. Kanovaren is heerlijk ontspannen genieten van de natuur vanuit een 3 persoons Canadese kano, wat wilt u nog meer? Vanuit Tienray(Gemeente Horst aan de Maas) vertrekken we met de kano naar Meerlo om al peddelt te eindigen net voor Wanssum(Gemeente Venray). Eind 2023 is het traject met 1 kilometer verlengd. Nu nog langer genieten voor dezelfde prijs! De totale  afstand die hierbij nu wordt afgelegd is 6 km!

Kanoverhuur/Kanovaren voor jong en oud

De Groote Molenbeek is een middelgrote laaglandbeek die rustig door de Limburgse natuur stroomt. Zonder de zijtakken erbij gerekend is deze rivier ong. 35 km lang. Het stroomgebied van deze beek omvat ongeveer 18.000 hectare. Kanoën is uitermate geschikt voor jong en oud. Voor elke deelnemer is er een zwemvest beschikbaar, voor iedereen zonder zwemdiploma is dit verplicht. Bij elke boeking van de kanoverhuur zal een spat-waterdicht tonnetje geleverd worden. Vanwege de stroming en stroomversnellingen die in het traject zitten hanteren wij een minimale leeftijd van 3 jaar.

Kom kanoën: Peddelen, kwebbelen en lekker genieten. 

Wilt u onbezorgd kunnen genieten? Wij verzorgen optioneel ook een heerlijke outdoor lunch(picknick) op de begin of eind locatie.

 Prijs informatie

 • Vanaf 2 personen
  Leeftijd vanaf 3 jaar
 • 1-78 pers: € 16,- p.p.
 • > 78 pers: op aanvraag
 • Denk aan kledingadvies
 • Tijdsduur 1,5 á 2 uur
 • Vertrek locatie: Reijnbroeckerweg Tienray

 • Dit uitje is uit te breiden met:
 • Koffie vlaai
 • Lunch outdoors
 • Blikje drinken

Opmerkingen

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma en kinderen t/m 12 jaar stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwemvest aan te vragen. ( deze hebben we altijd bij ons)

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij per groep 1 of meerdere spatwaterdichte tonnetjes. Voor brildragers adviseren we om de bril een briltouwtje te voorzien.

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- euro in rekening gebracht.

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee. De kans bestaat altijd dat u nat wordt namelijk. ( eventueel reserve materiaal kan in onze bus gelegd worden bij vertrek)

Vervoer:

U komt met meerdere auto’s:
Zet de inzittende af op de parkeerplaats bij de start locatie op de Reijnbroeckerweg te Tienray. Parkeer de auto´s op de parkeerplaats bij het sportpark thv Venrayseweg 8 in Wanssum. Rijd hierna weer naar Tienray met de chauffeurs. Het heen en weer rijden neemt ongeveer 25 min in beslag(zorg dat je dus een half uur voor aanvang van de kanotocht al verzamelt in Tienray om daarna nog de auto’s weg te brengen)

Komt u per auto en wandelt terug:
Jullie worden verzocht om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de kleine parkeerplaats net voor de beek op de Reijnbroeckerweg in Tienray(dit is een korte doodlopende weg). Hier stappen we in de kano en varen naar Wanssum. Na het kanovaren wandelt u terug naar Tienray. Denk aan extra paar droge schoenen in een rugzakje(deze kan bij ons mee in de bus naar het eindpunt). Wij verzorgen een leuke wandelroute terug naar Tienray. Deze wandelroute is ongeveer 6 km.

Komt u per auto en wandelt heen:
U parkeert uw auto aan het eindpunt van de kanotocht. Het makkelijkste is te parkeren bij het sportpark in Wanssum, thv Venrayseweg 8 in Wanssum. Hier start de wandelknooppunt route. Je ontvangt de wandelroute als download bij de reserveringsbevesting in je mail. Deze route is 6 km

Komt u per fiets:
Geef dit van te voren aan ons door, er is namelijk beperkt plaats. De fietsen kunnen eventueel mee naar het eindpunt in Wanssum. Vraag vooraf naar de mogelijkheden hiervoor. Let op: Fietsen met manden en rekken aan het stuur kunnen we ivm ruimte niet meenemen.

U wordt gebracht:
Jullie worden verzocht om 10 minuten voor aanvang aanwezig te zijn bij de kleine parkeerplaats net voor de beek op de Reijnbroeckerweg in Tienray(dit is een korte doodlopende weg).

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.

Kanoroute

Vertrek/opstapplaats: 

Reijnbroeckerweg – Tienray
Vertrekpunt bij de brug over de beek. Net voor de brug is aan de linkerkant een parkeerplaats met voldoende plaats.

GPS: N 51 29.420, E 006 4.820

Parkeerplaats:

Parkeerplaats sportpark aan de Venrayseweg 8, 5861 BD Wanssum
GPS: N 51 32.094, E 006 4.589

Aankomst/uitstapplaats:

Vanaf 2024 stoppen we net voor de brug bij de haven in Wanssum. Vanuit daar te voet(1 min lopen) naar de parkeerplaats bij het sportpark.

kanoroute nika actief