Kanovaren & Hike

Kanovaren & hiken, een leuk school uitje! Een mooie tocht door het mooie Noord Limburgse land met de activiteit kanoën en hiking.

Eropuit te voet en al peddelend in de kano

Lekker een dagje vertoeven in de natuur! Je komt met je groep naar Wanssum! Vanaf het sportpark vertrekt de Hike naar Tienray. Zo kun je genieten van de mooie omgeving wat Noord Limburg te bieden heeft. Zo ervaar je de natuur niet alleen vanuit het water maar ook wandelend op een leuke manier.

Kom hiken en lekker kanovaren een gezellig en actief schooluitje.

We beginnen de dag met een mooie hike(6 km), dit is een mooie wandelknooppunten route door het mooie Limburgse landschap. Deze route ontvang je met de bevestiging in de mail(download vanaf onze website).
In Tienray aangekomen staan de kano’s al klaar.
Na een korte instructie vaar je met de 3 persoons Canadese kano’s over de Groote Molenbeek. Vanuit Tienray(Gemeente Horst aan de Maas) vertrekken we met de kano naar Meerlo om al peddelt te eindigen net voor Wanssum(Gemeente Venray). Eind 2023 is het traject 1 km verlengd zodat je nog langer gevaren kan worden. De totale afstand die hierbij wordt afgelegd is 6 km.
Bij terugkomst eindigt het activiteiten programma.

Wandelen, peddelen en gezellig kwebbelen

 Prijs informatie

  • Vanaf 25 personen
  • € 12,50 per persoon

  • Programma
  • 10.45 Ontvangst Wanssum
  • 10.45 – 12.30 Hike
  • 13.00 – 15.00 Kanovaren
  • 15.00 Einde programma

  •  Denk aan kleding advies
  • Eindpunt kanotocht Wanssum

Opmerkingen

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Iedereen is verplicht om een zwemvest te dragen tijdens het schooluitje.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij enkele spatwaterdichte tonnetjes. Voor brildragers adviseren we om een briltouwtje te dragen.

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- euro in rekening gebracht.

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee. Denk aan goede wandelschoenen voor de hike.

Vervoer:
Je begint en eindigt op hetzelfde punt in Wanssum.

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.